Drs. F.R.A.J. de Meulemeester, orthopeed

BIG 89022763401 | Locatie: Amsterdam

Opleiding & ervaring

Drs. F.R.A.J.de Meulemeester (Frank) studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Leiden. VervolgenFunctie: orthopeed | Amsterdam & Dokkums heeft hij tijdens zijn militaire dienstperiode gewerkt als arts assistent chirurgie in het Militair Hospitaal in Utrecht. Na zijn diensttijd heeft de heer de Meulemeester zijn studie vervolgd met de vooropleiding Algemene Chirurgie in het Diaconessen Ziekenhuis te Heemstede.

Na afronding van deze vooropleiding begon hij zijn specialisatie tot orthopedisch chirurgurg in het Academisch Ziekenhuis van Leiden en het Rode Kruis Ziekenhuis in ’s Gravenhage.

De heer de Meulemeester startte als Chef de Clinique in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam en verbond zich daarna als orthopedisch chirurg aan het Ziekenhuis Gooi Noord te Blaricum.

Na ruime werkervaring te hebben opgedaan is Frank de Meulemeester teruggegaan naar het OLVG in Amsterdam. Tijdens deze periode was hij o.a. voorzitter van de Primaire Business Unit Orthopedie. Sinds 2012 is hij werkzaam bij Bergman Clinics als orthopedisch chirurg.

 

Aandachtsgebieden

  • Aandoeningen van de knie en de heup, uitgezonderd de ligamentaire problematiek van de knie.
  • Behandeling van wervelkolom aandoeningen

 

Lidmaatschap & nevenactiviteiten

Naast zijn werkzaamheden als orthopedisch chirurg is de heer de Meulemeester bestuurslid geweest van o.a. de Nederlandse Orthopedische Vereniging, het Concillium, Commissie Kwaliteits Visitatie van de Nederlandse Orthopedische vereniging en de vereniging van de Nederlandse Orthopedische Traumatologie.

Momenteel is hij Visitator en bestuurslid van de ‘Dutch Hip Society’.

Verder is De Meulemeester lid van:

  • Dutch Spine Society
  • Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie
  • Nederlandse Vereniging voor Orthopedische Traumatologie