Dr. H. L. Tan, Cardioloog

Opleiding & ervaring

Dr. Hanno L. Tan is tot cardioloog opgeleid in het AMC en tot klinisch electrofysioloog aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Hij is in 1993 gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift ‘Cellular electrical uncoupling and protection of ischemic’.

De heer Tan is sinds 2002 staflid van de afdeling Cardiologie van het Academisch Medisch Centrum (AMC) en verbonden aan de afdeling Cardiogenetica van het AMC. Daarnaast is hij werkzaam bij Stichting Cardiologie Geervliet, de oudste zelfstandige specialistische cardiologische polikliniek van Nederland. Dr. H.L. Tan verricht daarnaast cardiologische expertises bij DC verzuimDiagnostiek en DC Expertise Centrum.

 

Aandachtsgebieden

Dr. H.L. Tan is gespecialiseerd in de behandeling van erfelijke hartziekten, hartritmestoornissen en plotse hartdood en verricht in het AMC als Principal Investigator zowel patientgebonden als fundamenteel wetenschappelijk onderzoek op deze gebieden. myocardium’ en heeft 2 jaar onderzoek verricht in de Verenigde Staten (Stanford University en Vanderbilt University) en 1 jaar in Zwitserland (Basel).

De heer Tan verricht de cardiologische expertises vanuit Amsterdam, locatie Buitenveldert.