Orthopedie

Orthopedisch onderzoek

onderzoek orthopedie, orthopedische expertisesU bent  naar een orthopeed verwezen voor medisch onderzoek. Hieronder staat omschreven wat het specialisme orthopedie inhoudt.

Orthopedie of Orthopedische Chirurgie is een van de oudste onderdelen van de geneeskunde. De orthopedisch chirurg behandelt alle aandoeningen aan het steun- en bewegingsapparaat. Dit zijn de botten, gewrichten, spieren, pezen en banden.

Een orthopeed richt zich op: botbreuken, letsels, slijtages, aangeboren afwijkingen, groeistoornissen, misvormingen, ontstekingen en kanker.

Aan het begin van het onderzoek bespreekt de orthopeed met u uw klachten. Bij sommige mensen zijn deze klachten ontstaan naar aanleiding van een ongeval, bij andere mensen door werkzaamheden die zij hebben verricht.

Vervolgens test de orthopeed uw actieve en passieve beweeglijkheid. Afhankelijk van uw klachten kunnen er weerstandstesten of andere specifieke testen worden gedaan.

 

Aanvullend medisch onderzoek

Indien nodig laat de orthopeed röntgenfoto’s of een MRI (Magnetic Resonance Imaging) maken. Hiermee kan een beeld worden gemaakt van het bot, beenmerg, kraakbeen, spieren, pezen en vetweefsel. Röntgenfoto’s en MRI’s plannen wij bij voorkeur in op dezelfde dag als het onderzoek.

 

Duur van het onderzoek

Het onderzoek bij onze orthopeed duurt gemiddeld een uur. De medisch specialist kijkt altijd naar de medische informatie (onderzoeken, behandelingen) uit het verleden. Heeft u zelf foto’s of uitslagen dan verzoeken wij u die mee te nemen naar de expertise.

Maak kennis met de orthopeden