Cardiologie

U bent naar een cardioloog verwezen voor een medische expertise (onderzoek). Hieronder staat omschreven wat het specialisme cardiologie inhoudt.

 

interne geneeskunde onderzoeken en medische expertises

Wat doet de cardioloog

De cardioloog houdt zich bezig met het opsporen, diagnosticeren en behandelen van ziekten van het hart. Veelvoorkomende cardiologische aandoeningen zijn:

  • Hartritmestoornissen
  • Zwaar gevoel of pijn op de borst (angina pectoris)
  • Kransslagadervernauwingen
  • Hartinfarct
  • Hartfalen
  • Infectieproblematiek aan het hart
  • (Aangeboren of erfelijke) hartspierziekten

 

Cardiologisch onderzoek

Het cardiologisch onderzoek bij DC Expertise Centrum duurt een uur tot anderhalf uur. Het bestaat uit een gesprek en een lichamelijk onderzoek. In het gesprek gaat de cardioloog in op de klachten en de voorgeschiedenis. De cardioloog bespreekt met u welke aanvullende onderzoeken eventueel gedaan moeten worden om tot een beantwoording van de medische vraagstelling te komen.

Is van tevoren bekend welke aanvullende onderzoeken uitgevoerd moeten worden, dan proberen wij dit op één dag te plannen, zodat u zo min mogelijk tijd kwijt bent. Dit is niet altijd mogelijk. Soms blijkt op basis van het onderzoek door de cardioloog pas welk aanvullend onderzoek nodig is. Uiteraard doen wij, in overleg met u, ons uiterste best dit zo efficiënt mogelijk te plannen.

 

De uitslag van het cardiologisch onderzoek

De resultaten van het onderzoek door de cardioloog moeten worden uitgewerkt. De uitslag wordt schriftelijk gerapporteerd aan de verwijzer. Dit is de verzekeringsarts, medisch adviseur of de rechtbank die het onderzoek heeft aangevraagd (tenzij anders is afgesproken).

In het rapport staat de samenvatting van het gesprek, de uitslag van de onderzoeken, de conclusie en de beantwoording van de medische vragen die de verwijzend arts vooraf aan ons stelt. Uw verwijzend arts (verzekeringsarts, medisch adviseur) informeert u over de uitslag van het onderzoek.

Maak kennis met de cardiologen. Zij verrichten de onderzoeken in Amsterdam.