Nascholing PTSS 12 december 2019

Op 12 december 2019 houden DC Expertise Centrum en DC VerzuimDiagnostiek in Amsterdam de nascholing  Trauma: update van de diagnostiek en behandeling van PTSS voor bedrijfsartsen, verzekeringsartsen en medisch adviseurs. Sprekers zijn GZ-psychologen drs. I. Weijnen en drs. M. Schouten.

 

Datum: 12 december 2019

Locatie: Reade, Dr. Jan van Breemenstraat 2, 1056 AB Amsterdam

Accreditatie: 2 punten via AbSg. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Sprekers:  GZ-psychologen drs. I. Weijnen en drs. M. Schouten

Thema: Trauma: update van de diagnostiek en behandeling van PTSS

PTSS staat volop in de aandacht. Ongeveer 60% van de mannen en 50% van de vrouwen maakt minimaal één keer in het leven een psychotraumatische gebeurtenis mee, zoals een ongeval, fysieke aanval, seksueel misbruik, een natuurramp of een oorlogssituatie, privé of tijdens het werk. Iedereen reageert anders bij een psychotrauma. Vaak echter treedt er een sterke stressreactie op die gekenmerkt wordt door herbelevingen, nachtmerries, ermee bezig blijven, een ontredderd gevoel, schuld en schaamte en in- en doorslaapproblemen. Die gevoelens kunnen in de loop van de tijd afnemen, maar bij sommige mensen ontstaan langduriger problemen, die weken, maanden of zelfs jaren kunnen aanhouden.

In deze workshop willen wij de deelnemers een update geven over de meest recente inzichten en behandelwijzen van PTSS en over de relatie tussen PTSS en werk.

 

Aanmelden

(u komt in de webomgeving van DC VerzuimDiagnostiek)

 

Het programma

17.30 – 18.10 aanvang met broodjesbuffet

18.15 – 19.15 entreetoets, presentatie

19.15 – 19.30 pauze

19.30 – 20.30 presentatie, eindtoets

20.30 – 21.00 afsluitende borrel

 

Over de sprekers

Marja Schouten, GZ-psycholoog, EMDR practitioner en VGCT supervisor, werkzaam bij U-center en in eigen praktijkIngrid Weijnen, psychotherapeut en GZ-psycholoog, directeur U-center

U-center is een breedspectrum kliniek in Limburg voor onder andere verslavingsproblematiek maar ook depressie, angst stoornissen, trauma’s, burn-outs etc.