Verwijsprocedure

DC Expertise Centrum verricht medische expertises op verwijzing van verzekeringsarts, medisch adviseur, rechtbank of advocaat. De verwijsprocedure verloopt als volgt:

 

Vooroverleg

Wilt u vooroverleg met directeur Pieter André de la Porte of met de medisch specialist? Neemt u dan contact met ons op per e-mail of telefonisch op 088-0062850.

 

Aanmelding

U kunt uw cliënt op drie manieren aanmelden:

aanvragen medische expertise via webformulierVia ons aanmeldformulier (beveiligde omgeving). Eventuele aanvullende documenten kunt u uploaden.

 

aanvragen medische expertise via e-mailPer e-mail expertises@dcklinieken.nl U kunt het aanmeldformulier ook downloaden invullen en samen met alle documenten per zivver-mail versturen.

 

aanvragen medische expertise per postPer post. Vermeld bij de aanmelding uw juiste gegevens en telefoonnummer, het e-mailadres en telefoonnummer van uw cliënt, de eventuele aanwezigheid van een tolk en uw kostenplaatsnummer.

 

 

Bevestiging van de afspraak

Wij maken telefonisch een afspraak met uw cliënt en bevestigen de afspraak per e-mail aan u en de cliënt. Ook maken wij zo nodig een reservering voor een tolk, die in persoon bij het onderzoek aanwezig zal zijn.

 

Inzage- en correctierecht

U krijgt de rapportage van ons toegezonden. In sommige gevallen duurt dat iets langer, omdat uw cliënt heeft laten weten gebruik te willen maken van het inzage- en correctierecht.

Als uw cliënt hiervan gebruik wil maken, horen wij dat graag. Het inzage- en correctierecht geldt voor feitelijke onjuistheden. Er is geen blokkeringsrecht. Dat geldt alleen in letselschadezaken.

Wij verzoeken de cliënt om ons binnen een week eventuele correcties door te geven. De definitieve versie wordt vervolgens naar u toegestuurd.