Corona virus

Update 15 maart 2020

Geachte cliënten,

Vele van de medisch specialisten die bij ons als deskundige werkzaam zijn, zijn ook werkzaam als zorgverlener in ziekenhuizen en klinieken. Die ziekenhuizen zijn allemaal bezig zich voor te bereiden op een mogelijke golf van corona patiënten en hebben al hun capaciteit nodig.

Deze specialisten mogen geen enkel onnodig risico lopen. U mag ook geen enkel onnodig risico lopen. Alle afspraken die niet strikt noodzakelijk zijn, dienen niet te gebeuren is het advies. Om de kans (hoe klein ook en hoe voorzichtig wij ook zijn) op besmetting te voorkomen, zullen wij alle afspraken in elk geval tot 6 april afzeggen. Wij nemen contact met u en de opdrachtgevers op om een nieuwe afspraak in te plannen.

Dit zijn moeilijke tijden waarin wij zo slim mogelijk beslissingen moeten nemen voor ieders gezondheid. Telkens blijkt dat de restricties nog verder moeten gaan dan eerst gedacht of beseft. Wij vragen om uw begrip en medewerking. In uw belang en het belang van iedereen.

Pieter André de la Porte, directeur

 

 

 

Update 13 maart 2020

 

DC Expertise Centrum en DC VerzuimDiagnostiek zijn onderdeel van DC Klinieken. DC Klinieken heeft een Corona crisisteam o.l.v. een internist-infectioloog. Samen met de directie is bepaald welke maatregelen bij DC Klinieken van toepassing zijn. Deze zijn gebaseerd op de richtlijnen van het RIVM en de adviezen van de regering.

Prioriteit is bij te dragen aan het voorkomen van besmetting en toch continuïteit van expertise onderzoek te bieden.

 

Wat betekent dit voor u:

  • Hanteer uiteraard een goede hand- en persoonlijke hygiëne. (we schudden geen handen)

 

  • Consulten kunnen we eventueel omzetten naar belconsulten. Dit doen we waar dat wenselijk en mogelijk is, zonder in te boeten op de kwaliteit van het onderzoek.

 

  • Meldt voor de afspraak plaatsvindt of u in een risicogebied  bent geweest. De risico-gebieden zijn nu: Italië, Oostenrijk, Noordrijn Westfalen (Duitsland), Madrid, China (inclusief Hong Kong) Zuid Korea en Iran.

 

  • Meldt voor de afspraak plaatsvindt of u contact heeft gehad met een patiënt die positief getest is op Corona en verkoudheidsklachten heeft of hoest. Een fysiek consult kan pas doorgaan nadat u 24 uur geen klachten meer heeft.

 

Bij elke afspraak die we maken volgen wij de beslisboom van het RIVM.

Voor iedereen zijn het onzekere dagen waarin beleid steeds wordt bijgesteld. Wij proberen in samenspraak met u tot een werkbare en veilige oplossing te komen.

Indien u vragen heeft bel 088 0062850 of mail expertises@dcklinieken.nl